Αποφάσεις Συνέλευσης

Aποφάσεις Έκτακτης Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Πεντέλης Τρίτη 20/3


Θέμα Συνέλευσης: Φωτοβολταϊκά


 •  Την Πέμπτη 22/3 ψηφίζεται στη βουλή τροπολογία η οποία παραχωρεί στην Εκκλησία της Ελλάδος, έκταση 23,500 στρεμμάτων, αναδασωτέα εντός του Πεντελικού προκειμένου να εγκαταστήσει φωτοβολταικά.
 • Αποφασίστηκε να κατέβουμε με πορεία στο Σύνταγμα μαζί με την πορεία για το Ελληνικό που ψηφίζεται ταυτόχρονα την Πέμπτη 22/3 ώρα 18:00. Προσυγκέντρωση  στην πλατεία Ν. Πεντέλης στις 16:30. Απο εκεί θα φύγουμε για κέντρο. Θα συναντηθούμε στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη 17:45 και θα ανέβουμε στο Σύνταγμα με πορεία.
 

Πρακτικά-Αποφάσεις Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Πεντέλης Κυριακή 11/3

Θέμα Πρώτο: Χαράτσι (Τέλος Ακινήτων)
                Συζητήθηκαν:
 •          Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το τέλος ακινήτων (χαράτσι ΔΕΗ) κρίθηκε συνταγματικό ως έκτακτη εισφορά. Ωστόσο, αντισυνταγματικό κρίθηκε να κόβεται το ρεύμα σε περίπτωση μη πληρωμής του φόρου. Επιπλέον σε ότι αφορά εκείνους που πλήρωσαν μόνο τη ΔΕΗ και όχι το χαράτσι μέσω ΑΤΜ, τα χρήματα τελικά δεν πήγαν στη ΔΕΗ αλλά στην πρώτη δόση του χαρατσιού!
 •          Συζητήθηκε το ζήτημα της αλληλεγγύης ώστε να αποκρουστεί το χαράτσι και κανένα σπίτι να μην μείνει χωρίς ρεύμα. Ακόμη συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας μιας «ομάδας κρούσης» που θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να αποτρέψει με τη φυσική της παρουσία τη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια της περιοχής.
 •          Συζητήθηκε η δυνατότητα να γίνει μαζικό εξώδικο των κατοίκων της Πεντέλης σε συνεργασία με τη λαϊκή συνέλευση Χαλανδρίου, που να δικαιολογεί ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν στα ΑΤΜ είναι για τη ΔΕΗ και όχι για το χαράτσι.
 •          Συζητήθηκε η δυνατότητα, σε περίπτωση που κοπεί ρεύμα σε κάποιο σπίτι, να κάνουμε μαζική παρέμβαση στην ΔΕΗ που υπάγεται ο δήμος και να απαιτήσουμε την επανασύνδεση. (Σημειώνεται ότι τέτοια πρωτοβουλία έχει ήδη γίνει από άλλες λαϊκές συνελεύσεις με επιτυχία.)
 •          Συζητήθηκε η παρέμβαση στη ΔΟΥ που υπαγόμαστε καθώς σε αυτή πλέον οφείλεται  το χαράτσι.Θέμα Δεύτερο: Φωτοβολταϊκά στην ορεινή έκταση του Πεντελικού

 •          Η Συνέλευση θα συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Επιτροπή κατά των Φωτοβολταϊκών την Κυριακή 18/3 ώρα 10 πμ έξω από την Μονή Πεντέλης με πανό ανεξάρτητο και ενιαίο μπλοκ. Καλούμε σε προσυγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία Ν. Πεντέλης).

 •          Επίσης αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση της Λαϊκής Συνέλευσης στην συνέντευξη τύπου της Επιτροπής κατά στα Φωτοβολταϊκά την Τρίτη 12/3 και ώρα 7 μμ στο πολιτιστικό κέντρο Μελισσίων στην οποία θα αναγνωστεί το κείμενο που ψηφίστηκε στην Συνέλευση.

 •          Για το θέμα αυτό θα γίνει νύξη και στο συντονιστικό συνελεύσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το Σάββατο 17/3 και θα ζητηθεί από τις υπόλοιπες Συνελεύσεις να πάρουν θέση επί του θέματος και να ψηφιστεί ψήφισμα κατά του εγχειρήματος αυτού.

Θέμα Τρίτο:  Παρέμβαση στο Συντονιστικό Συνελεύσεων στο Πάντειο το Σάββατο 17/3

Στην συνέλευση αποφασίστηκε να σταλούν εκπρόσωποι στο Συντονιστικό Συνελεύσεων οι οποίοι θα μιλήσουν εκ μέρους της αναφέροντας τα εξής:
 •          Ότι είμαστε μια καινούργια κίνηση πολιτών με ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
·         Θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση του τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα.
 •          Ότι κινούμαστε ως επί το πλείστων σε θέματα όπως το Χαράτσι, η ανεργία κλπ αλλά και τοπικά όπως αυτό των φωτοβολταϊκών  (για το οποίο θα ζητηθεί και ψήφισμα).
 •          Ότι πιστεύουμε πως μέσω μια τέτοιας μαζικής κίνησης όπως το Συντονιστικό Συνελεύσεων (αφού στην ουσία η μαζικότητα του έγκειται στην βάση την οποία αποτελούν όλες οι τοπικές Συνελεύσεις της Αττικής) μπορούν να γίνουν και θετικές κινήσεις στον τομέα αλληλεγγύης με παραδείγματα τα: Τράπεζα χρόνου – ανταλλακτικά παζάρια υπηρεσιών τύπου Αργεντινής.

Θέμα Τέταρτο: Μαυραγορίτες – Ενεχυροδανειστήρια – Αγορά Χρυσού

 •          Κοινές δράσεις με τις Συνελεύσεις των Βριλησσίων και του Χαλανδρίου.
·         Ψηφίστηκε το κείμενο: http://laikisinelefsipentelis.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Στην συνέλευση θίχτηκαν και άλλα θέματα τα οποία όμως είτε δεν συζητήθηκαν εκτενώς είτε δεν λήφθηκαν αποφάσεις για αυτά όπως τα χρέη νοικοκυριών και η ανεργία λ.χ.

Τέλος ψηφίστηκε ένα κείμενο το οποίο ορίζει ουσιαστικά το ποιοι είμαστε και το οποίο αναρτήθηκε στο site της συνέλευσης. (http://laikisinelefsipentelis.blogspot.com/p/blog-page.html )Θέματα επόμενης Συνέλευσης
Κυριακή 18/3

1.     Θα γίνει εισήγηση όσων αφορά το χωροταξικό ρυθμιστικό και τα φωτοβολταϊκά από μέλος της Συνέλευσης. Και θα συζητηθεί το θέμα
2.     Θα γίνει ενημέρωση από τους εκπροσώπους που μίλησαν στην Πάντειο
3.     Τράπεζα χρόνου – ανταλλαγή υπηρεσιών
4.     Ανεργία, προσπάθεια χαρτογράφησης ανέργων – εργαζομένων χωρίς δικαιώματα για οργάνωση και αλληλεγγύη αλλά και προσπάθεια εύρεσης  των παιδιών που αδυνατούν να φάνε στο σχολείο τους.
5.     Το θέμα παρέμβασης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
6.     Αλληλεγγύη σε απεργούς όπως οι εργαζόμενοι σε: Χαλυβουργία, Ελευθεροτυπία, Λουκίσα, Α. Σάκουλα, Intracom, 3E.
7.     Συνέχεια του θέματος των Χαρατσιών.


Απόφαση Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Κατοίκων Πεντέλης 09/10/2011


Σήμερα, Κυριακή 9 Οκτωβρίου συγκλήθηκε στη Νέα Πεντέλη Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση, στο χώρο της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου. Στη συνέλευση συζητήθηκαν οι δυσμενείς εξελίξεις για τη χώρα μας, τη νεολαία και την τοπική μας κοινωνία.
Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Πεντέλης αποφασίζει: 
 •    Να εκφράσει τη ριζική αντίθεσή της στα χαράτσια και την άδικη κατανομή των οικονομικών βαρών και θα ερευνήσει περαιτέρω τρόπους αντίδρασης σε συντονισμό με όμορες συνελεύσεις. 
 • Να εκφράσει την άκρα αντίθεσή της στην καταστολή και την αστυνομική βία. 
 • Να εκφράσει την αμέριστη υποστήριξή της στους αγώνες της νεολαίας για δωρεάν δημόσια παιδεία. 
 • Σε τοπικό επίπεδο, η λαϊκή συνέλευση εκφράζει κάθε επιφύλαξη για τη σύναψη μνημονιακού τύπου δανείου στο Δήμο Πεντέλης. Απαιτεί άμεση ενημέρωση για τους όρους του δανείου αυτού. 
 • Αντιτίθεται στις απολύσεις υπαλλήλων του δήμου, στο κλείσιμο του κολυμβητηρίου, του θερινού σινεμά, του πολιτιστικού κέντρου και όποιων άλλων φορέων λειτουργούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
 •  Εκφράζει τη ριζική αντίθεσή της στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Πλατεία της Νέας Πεντέλης και όπου αλλού, και απαιτεί να απομακρυνθεί. 
 • Να παρέμβει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και θα κοινοποιήσει τις θέσεις της. 
 • Να καθιερωθεί ο θεσμός της λαϊκής συνέλευσης στη γειτονιά μας με επόμενα ραντεβού στις 15 Οκτωβρίου, που καλείται ως ημέρα παγκόσμιων κινητοποιήσεων και όπου θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στις 5 μμ για το Σύνταγμα, στις 19 Οκτωβρίου όπου θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10 πμ για να συμμετάσχουμε στην Γενική Απεργία των εργαζομένων και στις 23 Οκτωβρίου που θα γίνει η επόμενη Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κατοίκων στις 6 το απόγευμα.