Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 22-3 ΩΡΑ 18:00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Ψήφισμα κατά της Δημιουργίας Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο βουνό της Πεντέλης
Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την πιο άγρια περίοδο λιτότητας που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία χαρακτηρίζεται από την όλο και μεγαλύτερη οικονομική λεηλασία των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το ξεπούλημα κάθε κοινωνικού αγαθού αλλά και της δημόσιας περιουσίας.
Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν πως η στήριξη των κομμάτων που ψήφισαν ναι στα μνημόνια και εφάρμοσαν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική έχει και σαν συνέπεια το τεράστιο οικολογικό και οικονομικό σκάνδαλο που ονομάζεται φωτοβολταϊκό πάρκο Πεντέλης.
Αυτή η πολιτική έρχεται πλέον να πλήξει όχι μόνο την περιοχή μας αλλά όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, με την τροπολογία-προσθήκη στο σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Ελληνικού Δημοσίου με την οποία παραχωρούνται στην εκκλησία 23.500στρ. αναδασωτέας γης για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου.
Σε αυτό λοιπόν τον τόπο, που έχει επανειλημμένα κατακαεί από εμπρηστικές επιθέσεις, σε μία περιοχή που έχει κυρηχθεί αναδασωτέα και προστατευόμενη η εγκατάσταση ενός δαιδαλώδους φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής έκτασης 3.500στρ. θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για την οικολογική ανάκαμψη του βουνού.
Εμείς ως κάτοικοι του Δήμου Πεντέλης απαντάμε πως επιχειρήματα όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ή η δεντροφύτευση κάποιων εκτάσεων του βουνού από την Μονή, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά στάχτη στα μάτια των πολιτών.
Ως κάτοικοι αυτού του τόπου λέμε:
ΟΧΙ σε οποιαδήποτε απόπειρα εγκατάστασης έστω και ενός φωτοβολταικού συλλέκτη.
ΟΧΙ στην όποια απόπειρα εμπορευματοποίησης του πεντελικού όρους.
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
ΔΕ θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει περαιτέρω τις ζωές μας.
Με όποιο κόστος και με κάθε μέσο!
Θα βρεθούμε απέναντι σε όποιον πάει να θυσιάσει έστω και ένα τετραγωνικό μέτρο από το προστατευόμενο Πεντελικό όρος στο βωμό του κέρδους.
  • ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΤΟΠΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ
  • ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/3 ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΩΡΑ: 16:30 πλατεία Ν. Πεντέλης

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 1/4/12, ΩΡΑ: 18:00 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ (πλ. Αγ. Γεωργίου )

τηλ. 6980648802
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Κατοίκων Μελισσίων-Πεντέλης

1 σχόλιο: